Baume et Mercier

Horlogemakerij en kennis sinds 1830 – Zwitserse excellentie

Baume & Mercier is het op 7 na grootste Zwitserse horlogemerk. Baume & Mercier, een familiebedrijf, is toegewijd aan het hooghouden van dit erfgoed en het doorgeven van deze kennis aan volgende generaties.
 

Baume & Mercier probeert altijd een indruk te maken op zijn tijdperk. De oprichters, Louis Victor en Céstelin Baume waren erg loyaal aan hun motto “accepteer alleen perfectie, maak alleen horloges van de hoogste kwaliteit”. Baume & Mercier is nu één van de oudste merken van Zwitserland.
 

Louis-Victor was de eerste persoon om de Lépine caliber te gebruiken in de Jura. Hij had gemerkt dat vrouwen erg geïnteresseerd waren in horloges door zijn dochter een zakhorloge te geven in 1869. Dit, en de innovatieve ontwerpen tussen 1920 en 1940 hebben zeker bijgedragen voor de vrouwencollectie vandaag de dag.
 

Baume & Mercier staat ook bekend om zijn uurwerken, minuut weergevers en chronometers. De firma beschikt over een vele patenten die verlopen zijn en nu openbaar zijn gemaakt zoals de “Planetary Rotor” die gemaakt is voor extra dunne horloges.
 

Ze zijn sinds de oprichting al gevestigd in Zwitserland. Ook hebben ze diverse prijzen gewonnen bij verschillende exposities. In 1919 kreeg het bedrijf de beroemde “Poincon de Genève” een bewijs van uitmuntend vakmanschap en kwaliteit.
 

Vandaag de dag streeft het bedrijf er nog steeds na om zijn klanten een zo goed mogelijk eindproduct te leven die 180 jaar teruggaat toen de standaarden een stuk hoger waren en alles met de hand gedaan werd.
De ontwerpstudio

Een mix van modern en klassiek, authentiek en creatief: een Baume & Mercier horloge. Een eindproduct van een lang proces van samenwerking. De rol van de ontwerpstudio, geleid door Alexandre Peraldi, is om de creativiteit van alle nieuwe horloges te waarborgen. Het geheim voor succes van de productieafdeling, kan voor deze afdeling gevonden worden in het hart van het hoofdkantoor.
 

Het ontwerpproces
 

Het proces dat leidt tot de creatie van een Baume & Mercier, is een combinatie van verschillende regels van het ontwerpen van een horloge, en tegelijkertijd ook de gouden ratio te volgen, waarbij de Griekse letter phi het logo van het huis is.
 

Inspiratiebronnen
 

Eén ding die alle collecties van Baume & Mercier met elkaar gemeen hebben is dat ze altijd hun originaliteit vinden in een historisch figuur uit het museum van het huis. Deze voorbeelden worden vrij geïnterpreteerd en met talent en moderniteit omgetoverd in een nieuw ontwerp waarbij elegantie van het ontwerp erg belangrijk is. Alleen dan kan een nieuw ontwerp worden toegevoegd aan de collectie.
 

De ziel van de collecties:
 

De ziel van de collecties is toch wel de Linea, met zijn pure, tijdloze lijnen. Dit horloge is in de jaren '50 en masse geproduceerd. Ze waren in 1940 de eerste om een doorlopend motief te gebruiken voor de Capeland Collection, terwijl het Hampton model zichzelf heeft neergezet als een tijdelijke versie van een vierkant Art Déco model.6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina