David Yarrow

David Yarrow

David Yarrow

David Yarrow, 49, is geboren in Schotland en woont in Londen. Toen hij twintig was won hij de prijs voor beste jonge Schotse fotograaf van het jaar, en mocht in datzelfde jaar het WK fotograferen. Hier maakte hij zijn bekendste foto van Maradona met de cup. Deze foto blijft iconisch voor dit kampioenschap.

 

In 2012 en 2013 is David bezig geweest met het fotograferen van prachtige landschappen en bedreigde diersoorten. Deze expositie heet “Encounter” en is tentoongesteld in Hong Kong, New York en Londen in November 2013. Hierna kwam de “Kenya Collection” die is gestart om een goed doel te steunen genaamd Tusk.

 

Davids meest recente werk uit Zuid-Sudan staat in “The Holden Luntz Gallery” bij de expositie van Palm Beach genaamd “Beach of the Earth and the Spirit of Man”. De Limited Edition van “Mankind”, een schilderij van een aantal herders, is verkocht voor $60.000. David is geïnterviewd door Fox News en Ivo Niehe over zijn carriëre en hoe hij deze prachtige foto gemaakt heeft, die ook onderdeel is van de Rotella Gallerij in New York & Las Vegas. Ook in de Iris Gallery in Boston en Aspen staat heel veel van David’s werk.

Omdat hij altijd Nikon apparatuur gebruikt, is hij een ambassadeur van Nikon geworden. Hij heeft zijn apparatuur door zware klimaten en gevaarlijke gebieden meegenomen om de beste foto’s ooit te maken.

 

David zet zich in voor de belangrijkste milieu- en politieke kwesties tijdens zijn werk over de gehele wereld namens Tusk als hun gelieerde fotograaf. Tusk bestond onlangs 25 jaar en ontvangt 10% van de omzet van Davids prenten en boeken. Dit heeft geleid tot meer dan $ 100.000 tot nu toe met zijn 53 projecten in 18 verschillende Afrikaanse landen.

David heeft twee fotografieboeken gemaakt: Nowhere (2007) en Encounter (2013). In 2014 won Encounter de Spear’s award voor het best geproduceerde boek.

In the field

David Yarrow

Mankind, Sudan
White Rush, France
The Masai, Kenya
The Prize, Kenya


12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina