Emilio Pucci

Emilio Pucci

Over Emilio Pucci

Emilio is geboren in 1914 in één van Florence’s beroemdste gezinnen genaamd Marquis Emilio Pucci di Barsento. Ze kwamen in de jetset in Italië na de oorlog. Emilio sprak meerdere talen, had veel gereisd, was geschoold in Amerika en was een piloot. Daarnaast was hij ook een olympisch skiër en aristocraat. Hij was de definitie van Renaissance. Hij had met alles wel te maken gehad. Terwijl hij in Zwitserland aan het herstellen was van de oorlog en de Italiaanse economie kapot was, verdiende Pucci zijn geld door skilessen en Italiaanse taallessen te geven in Zermatt. In 1947 ontwierp hij een zeer gestroomlijnde ski-outfit. Eerst voor hem zelf maar later ook voor zijn vrienden. Deze vrienden werden gefotografeerd en belandden in Harper’s Bazaar in de VS. Dit startte een trend die tot deze dag nog steeds bestaat.

Vrijheid voor vrouwen

Pucci streefde er naar om vrouwen meer gevoel van vrijheid te geven door ze een heleboel comfort en bewegelijkheid te bieden. Pucci bouwde zijn atelier in zijn eigen grand palazzo in het hart van Florence. Vanuit hier werkte hij met experts op het gebied van productie en patenteerde het recht om rekbare stof te gebruiken. In die tijd was alle stof eigenlijk heel stijf en zwaar. Hij bracht hier dus een einde aan. Met zijn streven om vrouwen meer vrijheid te geven werkte hij deze producten uit. Hieruit kwamen shirts die heel licht en bewegelijk waren en niet vouwden – voorlopers van wat vrouwen vandaag de dag dragen.

Exotische inspiratie

Pucci nam zijn inspiratie van landschappen van het mediterrane gebied en de exotische gebieden waar hij heen reisde. Tijdens de jaren '50 begon Pucci met zijn meest bekende werk: abstracte ontwerpen geïnspireerd door de wereld om hem heen – Sicilische mozaïeken, wapenschilden en Afrikaanse motieven. Dit was de eerste keer dat zulke kleurrijke en drukke motieven op kleding werden gebruikt. Het was heel origineel en werd gezien door de kunstpers. Ze kroonden hem als de “prins van de prints” Elke druk op elk kledingsstuk was als een kunstwerk dat gemaakt was op een stuk doek omhuld door een lijst met de kunstenaars handtekening – “Emilio”.

Internationaal bekend

Het merk is erg bekend op de internationale kunstmarkt en heeft in een redelijk korte tijd een groot netwerk opgebouwd wat nu uit 50 winkels bestaat. In maart 2015 werd de Italiaanse ontwerper Massimo Giorgetti aangewezen als Creative Director. Hij werkt vanuit de hoofdkantoren in Pallazo Pucci in Florence en volgt de visie van Emilio op met een luxe lijn van accessoires en andere speciale producten. De Emilio Pucci lijn bevat kleding, handtassen, kleine lederen artikelen, schoeisel, brillen, badkleding en accessoires.

Monumental Pucci

"Monumental Pucci" is geïnspireerd door de Battistero sjaal uit de collectie van Emilio Pucci.
12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina