Montblanc

Montblanc Juwelen

Schrijfgerei

Symfonie van de passie

De baritontonen van een omhulsel gemaakt van kostbare hars – of zelfs van rood goud – mixt perfect met de sopranotonen van een goud-belegen clip. De vakmannen bij Montblanc zoeken de onderdelen voor deze instrumenten uit met zoveel precisie als een componist die zijn verhaal vertolkt naar noten en tonen. In het hart van dit geheel ligt de punt – de hoofdnoot – waar de ziel zit.

Montblanc penpunten – gemaakt van 18 karaats goud, flexibel en even indrukwekkend als noten op een balk – worden gerold, gedrukt en ontvangen hun karakteristieke hartvorm en gat, waar de muziek van de inkt vandaan komt. De punt is gedrukt en gegraveerd met de Montblanc ster en het nummer 4810 – de hoogte van Montblanc in meters. Het symboliseert ook het talent dat het bedrijf had toen het 100 jaar geleden begon.

Een componist luistert

Om de perfecte punt te maken voor ieder stuk schrijfgerei zijn wel honderd uren nodig. Hier is uiterste precisie, expertise en geduld voor nodig. Pas nadat de vakman de punt gemaakt heeft en het gerei heeft gevuld met inkt, kan hij beginnen de fouten uit het instrument te halen om de perfectie te krijgen.

In de stilte, wanneer de punt zijn verhaal begint te vertellen op het papier, spitst de componist zijn oren om zijn fouten op te merken. Zodra de hoofdnoot geperfectioneerd is, en klaar is om te debuteren kunnen de individuele delen van het schrijfgerei van toepassing komen. De noten worden neergezet op de balk en brengen het idee tot leven – een stuk schrijfgerei is geboren.

Artisan-Studio Hamburg

Vakmanschap en perfecte productie, doorgebracht van generatie op generatie komen tot leven in de studio van het Montblanc hoofdkantoor in Hamburg. In het centrum van deze studio is een orkest van machines waarmee de componisten zorgvuldig het schrijfgerei creëren.

Toewijding tot leer

Het perfecte materiaal

Een veelbelovende combinatie van vakmanschap en passie vormen de basis van elke afzonderlijke Montblanc creatie. Elk stuk leer komt aan met zijn eigen verhaal, maar niet elk stuk krijgt de grote eer om tot een Montblanc product gemaakt te worden.

De stukken leer vertellen een verhaal over hoe de dieren vroeger geleefd hebben in de vorm van krassen, die strijd laten zien of zelfs kleine lijntjes, die laten zien hoe gelukkig het dier was terwijl hij vrij rondliep in de natuur.

Of het nou kalfs-, herten-, lams- of Zuid-Duits koeleer is; alleen het beste en meest luxueuze voor de Montblanc producten.

Sensualiteit in de sculptuur

Tijdens het laatste proces van de zoektocht naar het perfecte leer voor de producten vertrouwen de vakmannen op hun belangrijkste lichaamsdeel – hun handen. Jaren van ervaring hebben hun geleerd hoe ze leer moeten lezen voor imperfecties, zoals blinde mensen verhalen lezen in braille. Hun handen zoeken zelfs naar de kleinste imperfecties in het materiaal – de minste barstjes, de kleinste krasjes of oneffenheden.

Wanneer de vakman zeker weet dat het stuk leer goed is, probeert hij zijn herinneringen te combineren met het dier. Wanneer hij dit heeft gedaan hamert hij het materiaal. Zijn ziel stroomt door zijn vingers en creëert een perfect product – een stuk levende kunst.

Waar creaties worden gerealiseerd

Montblancs leren epicentrum is gevestigd in het hart van de Italische leermarkt in Florence. Hier worden de rijke verhalen van de dieren uitgewisseld met de vakmannen, wat uitmondt in een prachtige leren Montblanc lijn.

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina