Thomas Frieden

Thomas Frieden Swiss Jewellers

Passie

Thomas Frieden juwelen

Thomas Frieden leeft niet alleen vanuit een passie voor fijne objecten, hij geeft het ook door aan anderen. Met zijn enthousiasme voor zijn vak en edele materialen heeft hij een hele generatie aan goudsmeden geïnspireerd. Al op jonge leeftijd was Thomas Frieden enthousiast over gemologie (G.G. GIA and Expert of the Swiss Gemmological Society). Hij heeft altijd zijn kennis en ervaring, opgedaan tijdens ontelbare trips naar de mijnen, gedeeld met jonge gemologisten. Zijn wetenschappelijke kennis gecombineerd met actieve merchandising is buitengewoon en heeft direct bijgedragen aan het succes van Friedens sieradenbedrijf.

Creatie en innovatie

Thomas Frieden creatie en innovatie

Voor alle generaties van de Frieden familie zijn creativiteit en innovatie de basis geweest voor buitengewone designs. Het geheim van hun succes ligt in hun mogelijkheid hun oorsprong te gebruiken en respect te hebben voor de traditie van het vak terwijl ze tegelijkertijd met de tijd meegaan. Het voorzien van het merk THOMAS FRIEDEN met een onmiskenbare identiteit en daarmee emotie uit te lokken is een grote uitdaging. Desondanks drukken onze stukken door hun perfecte vorm en exclusieve materialen geweldige harmonie uit. Het succes zit in de kleinste details die elk sieraad in de THOMAS FRIEDEN collectie zich doet onderscheiden. Schetsen, designs, modelleren; elke creatie doorstaat een aantal stappen voordat de goudsmid en juwelier kunnen beginnen. Het resultaat moet voldoen aan de ideeën en hoge verwachtingen van alle deelnemers – net als dat ze moeten voldoen aan de hoge eisen van een exclusief clientèle.

Diamanten

Thomas Frieden juwelen

Hulde aan de diamant, de koning van alle edelstenen: voor de eerste keer zijn alle verschillende vormen diamant te vinden in het sieraad. De unieke designs in combinatie met deze natuurlijke diamanten geven het merk THOMAS FRIEDEN zijn exclusiviteit, waarbij het vakmanschap de kennis en meer dan honderd jaar ervaring van de Frieden producenten reflecteert. De natuurlijke pastelkleuren van de diamant en zijn sprankelende vuur intensiveert de emotionele waarde van deze juwelen. Geen enkele steen is hetzelfde, daardoor wordt elk sieraad een echt uniek stuk waarvan er maar een in zijn soort bestaat. Daarom heeft elk stuk een individueel nummer ingegraveerd, samen met ons kenmerk de ekster, wat al meer dan honderd jaar kwaliteit en authenticiteit garandeert. Natuurlijk volgen we de strikte ethische regels omtrent de diamanthandel: we garanderen dat geen van onze diamanten uit conflictgebieden komt en alle diamanten onderworpen zijn aan de strikte regels van het Kimberly proces.

Geschiedenis

Thomas Frieden juwelen

De geschiedenis van het Frieden productiebedrijf loopt terug tot 1898, toen Thomas Friedens opa Emil een werkplaats oprichtte om zilveren sieraden voor volkskostuums te creëren in het hart van Zwitserland. Emil had een goed gevoel voor design en het duurde niet lang voor zijn creaties hooggewaardeerd en bekend werden. Aan het begin van de twintigste eeuw werd de ekster gekozen als Friedens kenmerk: hij verschijnt in het bedrijfslogo, dient als garantie van echtheid in de sieraden en komt voor in veel unieke designs. Rond 1930 maken Emils zoons Eugene en William de eerste designs van 18k goud en beginnen zaken te doen met de tot juweliers in Zwitserland. Sinds 1907 is het bedrijf gelocaliseerd in het historische oude centrum van Thun, waarvandaan Friedens creaties hun weg vinden naar de wereldmarkt. Hun succes toen, en nu nog steeds, is gebasseerd op hun selectie van materialen, hun exclusieve designs en het vakmanschap van de hoogste standaard.

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina