Retourneren en ruilen

Hoeveel dagen mag u een product op zicht hebben?

Voor bestellingen die u via internet doet, geldt de Wet Kopen op Afstand. Dit betekent dat u als koper recht hebt op een afkoelingsperiode van 14 dagen na levering van het product. Binnen deze periode kunt u contact met ons opnemen om een afspraak te maken over het retourneren van het product.

Hiervoor gelden wel de volgende voorwaarden:

  1. Kosten van de retourzending komen voor u eigen rekening
  2. Producten moeten onbeschadigd en - voor zover mogelijk - in de originele verpakking worden geretourneerd.
  3. Uiteraard mag u de verpakking hebben opengemaakt om het product te kunnen beoordelen.
  4. Producten die op maat gemaakt zijn kunnen niet worden geretourneerd.

Na het verstrijken van de afkoelingsperiode is het helaas niet meer mogelijk de producten te retourneren, tenzij u daarvoor een afspraak met ons hebt gemaakt. Wel kunt u aanspraak maken op de garantiebepaling van het betreffende product. LXRY LIVING hanteert een garantietermijn die overeen komt met de fabrieksgarantie die gelden naast en onverminderd de wettelijke rechten van de consument. Neem contact met ons op, zodat we samen met u de juiste stappen kunnen bepalen. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (85) 111 9545 (ma - vr 9:00 - 17:00) of per email: service@lxryliving.com.

Hoe kunt u het product retourneren?

Afhankelijk van het soort product wordt er in samenspraak met onze klantenservice afgesproken hoe het retourneren zal plaatsvinden.

Zijn er kosten verbonden aan retourneren?

De verzendkosten zijn voor uw rekening. Wij vragen hiervoor u begrip.