Girsberger

Girsberger

De onderneming

Girsberger - de onderneming

Sinds 125 jaar ontwikkelt en produceert Girsberger innovatieve oplossingen rond het thema zitten. Het bedrijf is voortgekomen uit een draaierijbedrijf dat in 1889 in Zürich als familiebedrijf is opgericht. Daaruit is een meubelfabriek ontstaan met de hoofdvestiging in Zwitserland en productie- en verkoopmaatschappijen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Benelux en Turkije. Michael Girsberger leidt de ondernemingsgroep in de vierde generatie.

Design

Girsberger design

"Bijzonder goede meubels maken, die jarenlang meegaan – dat stelt in de eerste plaats hoge eisen aan het design. Pas als een ontwerp op een centraal en nieuw idee berust, is aan de essentiële eis voor een nieuw Girsberger model voldaan. Uitgaande van dit idee geven we niet op, voordat vorm en functie optimaal in elkaar opgaan en alle details perfect zijn opgelost. Dat is vaak een moeizaam en langdurig proces, maar het is de moeite zeker waard. Wij werken daar dagelijks aan, zowel met onze eigen designers als met gerenommeerde externe ontwerpers, die ons met persoonlijke zienswijzen verrijken en verder brengen." Mathias Seiler, Manager Design en Marketing.

Onze waarden

Girsberger waarden

Girsberger richt zich op de vrije en tegelijkertijd de sociaal gerechtvaardigde markteconomie. Onder sociale markteconomie verstaat Girsberger het evenwicht tussen rentabiliteit en sociale rechtvaardigheid, zoals de inachtneming van ethische grondbeginselen en de zorg voor het milieu. Deze standpunten en de voldoening van de producten zijn de basis van de ondernemingscultuur. Het voortdurende streven is uitstekende, ecologisch en ethisch verantwoorde producten te ontwikkelen die duurzaam en gebruiksvriendelijk zijn.

Zonder traditie geen vooruitgang

Girsberger traditie

Sinds 1889, het jaar waarin de draaierij Heinrich Girsberger in Zürich werd opgericht, is de naam nauw verbonden met de ontwikkelingsgeschiedenis van het zitten. Girsberger is er trots op dat ze kunnen terugkijken op een lange traditie. En wat met het eerste patent, de draaistoel van type 111, begon, vormde de grondslag voor vele ontwikkelingen. Het centrale idee: functionaliteit met groot praktisch nut, nauwkeurige productie in een ambachtelijke traditie, eerlijke materialen en lange levensduur. Deze principes volgt Girsberger nog steeds en ze zijn bepalend voor de producten, ook al is er in de afgelopen 122 jaar veel veranderd. De oorsprong is een goede basis voor de toekomst. De wil om telkens weer nieuwe wegen in te slaan, het bestaande in twijfel te trekken en niets buiten beschouwing te laten om iets beters te vinden, heeft Girsberger een gerespecteerde onderneming in onze branche gemaakt. 

Artikelen 1 tot 12 van 27 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 12 van 27 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3