M&M Watervilla

M & M Watervilla's


Mariette Adriaanssen (geboren 1967) en Marc Heesterbeek (geboren 1965) hebben beiden een opleiding als architect genoten en studeerden Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

In 2012 kwamen Mariëtte Adriaanssen en Marc Heesterbeek op het idee om waterwoningen te gaan ontwerpen voor de recreatieve markt. De ervaring van Mariëtte Adriaanssen, die zij had opgedaan met het ontwerpen van waterwoningen voor IJburg, werden aangevuld met de interieurstyling en visualisaties van Marc Heesterbeek. Al snel kwamen de ideeën van beiden samen in een aantal ontwerpen die niet alleen opvallend van design zijn maar ook praktisch en milieuvriendelijk. Er ontstond een concept wat te omschrijven is als Eco-chique. Milieuvriendelijk wonen met een luxe uitstraling.

 

Visie M & M Watervilla

Bij M&M Watervilla ontwerpen wij woningen voor op het water. Water is altijd anders, water is fascinerend, wonen op het water nog fascinerender. Wonen komt in verschillende vormen. Je kunt groot wonen, je kunt klein wonen. Je kunt permanent wonen, je kunt tijdelijk wonen. Stedelijk of in de vrije natuur. De waterwoningen die wij ontwerpen zijn er voor al deze vormen. Met een drijvende betonnen bak als stabiele basis. En een open relatie naar het water. Het licht, het uitzicht, daar wil je van kunnen genieten. Dat wil je koesteren, zo min mogelijk verstoren. Daarom zijn onze ontwerpen zeer ecologisch bewust. Duurzaam is een belangrijk woord voor ons. Voor afgelegen locaties hebben wij ontwerpen die volledig zelfvoorzienend zijn in energieopwekking en waterzuivering. Wij noemen dit graag Eco-Chique.

 

Mariette Adriaanssen

Ontwerpen om te beleven. Ontwerpen van gebouwen hebben een gelaagdheid nodig om voor een langere periode zowel functioneel bruikbaar als visueel interessant te zijn. Om dit te realiseren zijn een aantal ingrediënten belangrijk in de ontwerpen; bruikbaar, duurzaam, esthetisch, ruimtelijk, innovatief, verrassend en kloppend tot in detail.

Mariette Adriaanssen heeft een ruime ervaring opgebouwd in zowel de seriematige als de individuele woningbouw. Ook op het gebied van zorgwoningen heeft zij haar expertise. Verder heeft zij een keur aan projecten gedaan in scholen, theaters en politiebureaus. In de ontwerpen voor M&M Watervilla komt deze professionele ervaring samen met haar persoonlijke passie voor watersporten en waterleven.

Marc Heesterbeek

Het geheim zit in het detail. Bij zijn jarenlange ervaring als architect heeft altijd het detail centraal gestaan. Reeds in de conceptfase denkt Marc Heesterbeek diepgaand na over de kleinste onderdelen; een deurklink moet in het totaalbeeld passen. Zijn passie ligt dan ook bij het interieur. Hij is een meester in het verbeelden van de gewenste sfeer. Dit denken in details heeft hij geleerd tijdens zijn studie ruimtevaartarchitectuur waar niets standaard is en alles opnieuw uitgevonden moet worden.

Marc Heesterbeek heeft naast zijn werkzaamheden als architect ook een bedrijf dat gespecialiseerd is in architectuurvisualisaties. Bij M&M Watervilla komen beide disciplines op een harmonische manier samen.

 3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina