Minotti

Minotti

Profiel

Minotti Profiel

Minotti is opgericht door Alberto Minotti in de jaren '50. De van oorsprong ambachtelijke onderneming ontwikkeld zich in de jaren '60 al snel tot een industriële onderneming. De volgende grote stap is gezet door Renato en Roberto Minotti: tussen de jaren '70 en '80 maakten ze van hun achternaam een nationaal en internationaal erkend merk. Verantwoordelijk voor de strategie van de vennootschap zijn de broers Minotti. Zij deelden hun creatieve lijn, stilistische kenmerken en esthetische principes met de architect Roldofo Dordoni, die verantwoordelijk is voor de coördinatie van de collecties sinds 1997. De nadruk bij Minotti ligt op een mix van traditie en technologie. Vakmanschap verbetert een product op basis van state-of -the-art mechanisatie. Handvaardigheid geeft gevoel en emotie aan industriële nauwkeurigheid. Echter, dit alles is nog niet genoeg. Diepgaand onderzoek naar exclusieve materialen, onberispelijke details, comfort, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dit is waarom Minotti zich in de voorhoede van de interieurmarkt manifesteert en zich onderscheidt als een fabrikant en marketeer van meubels ontworpen voor verfijnde, bewuste klanten.

Rodolfo Dordoni

Minotti Rodolfo Dordoni

Geboren in Milaan (1954) studeerde Rodolfo Dordoni in 1979 af met een graad in de architectuur van de Polytechnische Universiteit van Milaan die bekend staat om haar hoogwaardige opeiding. Na zijn studie volgde de eerste carrière stap in de ontwerpsector, het ontwerpen van een lange line-up van producten waarmee hij al snel naam maakte en artistiek directeur werd van toonaangevende bedrijven in de Italiaanse en de internationale designscene. Zijn samenwerken met Minotti als artistiek directeur van het bedrijf gaat terug tot 1997, toen Dordoni het totaaloverzicht hield over de creatie en ontwikkeling van alle Minotti collecties. In 2005 richtte hij de Studio Dordoni Architetti op samen met Alessandro Acerbi en Luca Zaniboni, allen werkzaam op het gebied van architectuur en interieurontwerp voor residentiële, commerciële tentoonstellingen en de verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van villa's, prive-woningen, industriële en commerciële ruimten, beursstands, restaurants en hotels.


Made in Italy

Minotti Made in Italy

Een unieke mix van traditie en technologie is wat Minotti onderscheidend maakt in termen van productie. Minotti's producten zijn ambachtelijk afgewerkt, terwijl het maken van de meeste van de producten wordt gedaan door de industrie, waar alleen gebruik wordt gemaakt van de hoogste standaard maatwerk, strikt en direct van Italiaanse makelij. Dit wordt mogelijk gemaakt door de lange ambachtelijke geschiedenis van het bedrijf, door middel van bewezen vaardigheden en expertise van zeer professionele leveranciers met state-of-the-art machines, dat resulteert in een hoge mate van precisie gemechaniseerd snijden, terwijl daarnaast hoog opgeleide ambachtslieden met opmerkelijke gevoeligheid en ongeëvenaarde expertise de producten een hoogwaardige afwerking geven. Handen met respect voor traditie en in staat tot perfecte beheersing van de technologie. Handen die trots zijn op het ontwikkelen van producten van Italiaanse makelij.

Filosofie

Minotti Filosofie

Streven naar uitmuntendheid in kwaliteit en uniek design, gebaseerd op verfijnde “Italian made” design, is het geheim van het succes van het merk Minotti in de nationale en internationale markten. Elke collectie is in-house gemaakt , volgens ambachtelijke processen ontwikkeld om de zorg te benadrukken voor details en afwerking . De grote kracht van het merk Minotti ligt in consistentie en een perfecte balans tussen traditie en moderniteit , luxe, mode en comfort.11 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

11 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina