Artemide

Artemide

Identiteit

Artemide

De Artemide Groep is één van de wereldleiders op het gebied van de residentiële verlichtingssector en de high-end professionals. De Artemide Groep, gestationeerd in Pregnana Milanese, staat internationaal goed op de kaart en is vertegenwoordigd in de belangrijkste steden ter wereld met o.a. het "shop in shop" concept in de meest prestigieuze verlichting- en meubelzaken. Bekend om zijn "The Human Light" filosofie, staat Artemide tegenwoordig synoniem voor design, innovatie en “made in Italy”. Artemide heeft bijgedragen aan de geschiedenis van internationaal design met producten als Eclisse (1967, van Vico Magistretti), Tolomeo (1989, van Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina) en Pijp (2004, Herzog & De Meuron). De Artemide lampen worden op internationaal niveau beschouwd als Design Iconen te midden van hedendaags design; ze worden tentoongesteld in de meeste musea voor moderne kunst en designcollecties. Artemide heeft altijd samengewerkt met bekende internationale ontwerpers en promoot workshops met designscholen (bijvoorbeeld het Royal College of Art, Londen) om de beste jonge talenten te vinden.

The Human Light

Artemide

The Human Light is de leidende filosofie van Artemide, de voorstelling en het ontwerp van licht, een revolutionaire intuïtie die de manier van het concipiëren van verlichtingsapparatuur radicaal veranderde op basis van de mens en zijn welzijn. Producten van Artemide zijn veel meer dan zeer verfijnde designobjecten, ze leveren een top technische prestatie om te voorzien in behoefte. Sinds de jaren '90, met de lancering van de The Human Light filosofie, gepromoot door Carlotta de Bevilacqua, veranderde Artemide de manier van haar productontwikkeling. De leidende gedachte was om te beginnen vanuit de behoeften van mensen op het gebied van licht, en vooral te reageren op individuele behoeften in de verschillende ruimtes en de stadia van het leven. Het doel van het Human Light Artemide plan is zowel eenvoudig als uiterst ingewikkeld: zet licht om in een middel om de kwaliteit van leven te verbeteren. The Human Light is een nieuwe manier om met licht mensen te ondersteunen in hun dagelijkse activiteiten, te voldoen aan hun stemmingen en het bevorderen van hun welzijn.

Milieu

Artemide

Artemide denkt groen. Duurzame ontwikkeling is een belangrijke waarde voor Artemide, een bedrijf dat altijd aandacht heeft besteed aan duurzaamheid in termen van eco-design, want het is goed om je ervan bewust te zijn dat het ontwerp een fundamentele rol speelt in de controle en beperking van de impact die een product kan hebben op het milieu gedurende de hele levenscyclus.
 

De Fabriek

Artemide

Onderzoek en testen op verschillende lichtconcepten, innovatie en technologie op gebied van licht management, aandacht voor milieuvriendelijke en duurzame materialen zijn stuk voor stuk diepgewortelde kernwaarden die ten grondslag liggen aan het ontwerp van de producten die Artemide onderscheiden en een speciale positie in de markt geven. Het hart van deze activiteit is het Giacinto Gismondi centrum voor innovatie in Pregnana Milanese. In dit centrum wordt elk nieuw product van concept tot de industriële productie ontwikkelt, om optimaal resultaat met betrekking tot kwaliteit en internationale normen te garanderen.


Artikelen 1 tot 12 van 21 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 12 van 21 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2