Guaxs

GUAXS

Guaxs

Guaxs

GUAXS is een Duits familiebedrijf, dat zich richt op het creëren van kwalitatief hoogwaardig interieurdesign in de vorm van objecten en verlichting. De inspiratie voor het werk is afgeleid van de intense betrokkenheid met verschillende culturen en het traceren van hun gedeelde kenmerken van oude tot moderne tijd. Overeenkomstig met dit principe streeft GUAXS naar behoud van vakmanschap en de lokale traditie. Al deze aspecten vertaalt GUAXS naar hedendaags design. Bij GUAXS produceren ontwerpers en ambachtslieden waardevolle voorwerpen die zijn gemaakt om lang mee te gaan. Vandaar dat er alleen gebruik gemaakt wordt van duurzame materialen zoals metaal, leer, hout, natuursteen en primair glas, die allen een lang gevestigde ambachtelijke traditie hebben. Volgens onze eerdere ontwerpen , wordt elk GUAXS object geproduceerd in exclusieve ambachtelijke fabrieken. In deze fabrieken krijgen de GUAXS objecten de unieke stijl waar GUAXS bekend om staat.

Design filosofie

Guaxs

Het ontwerp van de producten is gebaseerd op een filosofie die zowel intuïtief als bewust zijn stempel drukt op de ervaring van de vorm. Culturele inspiratie, het behoud van de manuele vaardigheden en de inspanning om objecten te maken zijn nauw met elkaar verweven tijdens het design- en productieproces . De zoektocht naar een nieuwe vorm is een werkwijze die nadere toelichting verdient. De oorsprong van een nieuwe vorm ligt ergens tussen vormen geïnspireerd door de natuur of de cultuur, het proces van jarenlange ervaring en een spontaan idee. Vanaf dit spirituele startmoment, blijft de vorm evolueren van visuele aspect van het ontwerp tot aan de fysieke ervaring van de handen tijdens het gieten van het modelformulier. Dit is echter niet het eindpunt; het object ondergaat nog een procedure om tot de definitieve vorm te komen. Vanaf dit punt gaat de vakman de oppervlakte van het materiaal bewerken. Het is van cruciaal belang om op te merken dat de eigenschappen van het materiaal in combinatie met de expertise van de GUAXS vakman het definitieve succes van de vorm bepaalt.

Glas

Guaxs

GUAXS glas wordt verwerkt in kleine, exclusieve fabrieken die gespecialiseerd zijn in het produceren van kleine oplagen voor internationale kunstenaars en ontwerpers. De ambachtslieden werken meestal als een team. Om succesvol te zijn, moeten de teams een hoge mate van kennis en ervaring hebben, maar ook goede coördinatie en fysieke kracht. Nadat een metalen vorm is opgesteld, kan het blazen van het glas beginnen. Bij de start gebruikt iedere werknemer een blaaspijp om een bepaalde hoeveelheid glas te verzamelen (afhankelijk van de grootte van het object) uit de oven. Verdere voorbereidende stappen volgen voordat de glasblazer de hete stof in de metalen vorm blaast . Als gevolg van de verfijnde en karakteristieke vormen van Guaxs (het GUAXS handelsmerk), kan deze taak alleen worden uitgevoerd door gekwalificeerde vakmensen. Wanneer het werkstuk geleidelijk is afgekoeld na een paar dagen, kunnen de verschillende fasen van het snijden en polijsten volgen. In verschillende complexe en zorgvuldige stappen kan het glasoppervlak worden bewerkt en met de hand afgewerkt. Op deze manier krijgt het object zijn individuele structuur en zijn kenmerkende, unieke GUAXS karakter. Elke vorm is een waar meesterwerk van vakmanschap.
 

Lampen

Guaxs

GUAXS lampen worden geproduceerd in kleine, exclusieve fabrieken die gespecialiseerd zijn in het produceren van kleine oplagen voor internationale kunstenaars en ontwerpers. Zowel de glazen voet en de stoffen kap zijn gemaakt met een schitterend vakmanschap.

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina