Smeg

Smeg

Over Smeg

Smeg is een Italiaans familiebedrijf dat designkeukenapparatuur produceert. Het hoofdkantoor is gevestigd in de provincie Reggio Emilia, in de plaats Guastalla. Wereldwijd is Smeg aanwezig met 16 filialen (U.K., Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Zweden, Denemarken, Spanje, Portugal, Rusland, Oekraïne, Kazachstan, Zuid Afrika, U.S.A., Australië en Mozambique), 2 verkoopkantoren in Hong Kong en Saoedi-Arabië en een uitgebreid netwerk van distributeurs. Al langer dan 60 jaar staan de producten van Smeg bekend om het elegante en smaakvolle ontwerp, die zijn voortgekomen uit de samenwerking met wereldwijd beroemde architecten. Dankzij de bedrijfscultuur en filosofie binnen Smeg Group waarbij de nadrukt ligt op kwaliteit, technologie en design, staat Smeg op internationaal niveau bekend als toonaangevend vertegenwoordiger van “Made in Italy”.

Het design

Voor Smeg dient design in de eerste plaats om een product een identiteit te geven; keukenapparatuur met een belevenis. Aandacht voor detail en designoplossingen, die het interieur verrijken en een beleving zijn voor de gebruiker. Door Smeg worden producten het middelpunt van het hart van het huis. De keuken wordt een plek met een eigen identiteit en uitstraling, voorzien van alle wensen en behoeften. Dit alles heeft Smeg weten te bereiken door de samenwerking met internationaal befaamde architecten zoals Guido Canali, Mario Bellini, de Piano Design studio, Marc Newson en Giancarlo Candeago. Smeg weet als geen ander hoe technologie en design met elkaar kunnen worden gecombineerd en creëert producten die zich onderscheiden, in technologie en design.

De Italiaanse stijl

Know-how, creativiteit en stijl: dat zijn de eigenschappen die voortkomen uit de Italiaanse identiteit van Smeg, en die de basis zijn van Smegs missie om objecten tot leven te brengen. Smeg streeft ernaar om alle eigenschappen van Italiaans design, zoals inventieve elegantie, originaliteit en kwaliteit te verweven in haar producten. Met deze filosofie in gedachten is Smeg samenwerkingen aangegaan met beroemde designers en architecten en heeft interne programma’s ontwikkeld om constant op de hoogte te zijn van de laatste trends en ontwikkelingen.

Duurzaamheid

Al jarenlang heeft Smeg richtlijnen en doelstellingen die zich richten op duurzaamheid en respect voor het milieu. Het hoofdkantoor van Smeg staat zelfs symbool voor deze milieuvriendelijke visie. Het bedrijf focust zich o.a. speciaal op de ecologische aspecten van het ontwerpen en produceren van huishoudelijke apparaten, waarbij maximale prestaties worden gecombineerd met minimaal energieverbruik.4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina