Van der Klaauw

Christiaan van der Klaauw Astronomische horloges

Historie

Astronomy, time in its purest form - is dé inspiratiebron voor Nederlands bekendste horlogemaker. Christiaan van der Klaauw, eervol lid van de prestigieuze AHCI, richtte het bedrijf 'Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches' op in 1974. Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches is het enige atelier ter wereld dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van exclusieve, handgemaakte astronomische horloges.
 

In 2014 is het 40 jaar geleden dat Christiaan van der Klaauw zijn eerste klok met astronomische complicaties presenteerde. 20 jaar geleden toonde hij zijn eerste astronomische polshorloge. Het wordt gevierd op de allerbeste manier: door het merk te laten stralen met een uitgebalanceerde collectie unieke horloges. Christiaan van der Klaauw (1944) werd geboren in Leiden, de stad waar Nederlands grootste geleerde aller tijden en de uitvinder van het uurwerk met pendule, Christiaan Huygens in 1645 aan zijn studies begon. Veelzeggend zou blijken dat Van der Klaauw naar de Leidse Instrumentmakers School (LiS) ging en geen horlogemakersopleiding volgde: hij leerde daar zoveel meer dan uurwerken maken! De school werd in 1901 opgericht door Prof. Dr. Heike Kamerlingh Onnes.

Atelier

In het moderne atelier van Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches in Heerenveen wordt met veel passie gewerkt aan ieder horloge. De mechanische kunstwerken, van de Ceres tot en met het Planetarium, worden in dit atelier ontworpen en gefabriceerd. Het zijn de meesters van Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches die met hun ongekende precisie en passie ieder horloge - stuk voor stuk - met de hand maken.
 

Het belangrijkste kenmerk van de horloges van Christiaan van der Klaauw is de astronomische complicatie. Ieder horloge heeft één of meer complicaties die hun oorsprong vinden in de astronomie. De Christiaan van der Klaauw horlogemakers maken van complexe astronomische complicaties verbazingwekkende kunstwerken.
 

Al deze prachtige uurwerken zijn gemaakt met veel aandacht voor detail en alleen de beste materialen worden gebruikt voor onze collectie. De productie vind plaats in zulke kleine hoeveelheden per jaar dat elk horloge kan worden gezien als een limited edition. Alle horloges zijn dan ook genummerd.

Signatuur

Het belangrijkste kenmerk van de horloges van Christiaan van der Klaauw is de astronomische complicatie. Ieder horloge heeft één of meer complicaties die hun oorsprong vinden in de astronomie. De horlogemakers maken van complexe astronomische complicaties verbazingwekkende kunstwerken. De horloges hebben allemaal dezelfde fraaie, ronde kastvorm. Elk van de horloges is direct herkenbaar aan haar signatuur, met de uurindexen boven een denkbeeldige horizon, de complicatie meestal zichtbaar op de 6 uurs positie, een stralend gedecoreerde wijzerplaat en de transparante saffier-glazen achterdeksel met een prachtige gemaakte rotor. En natuurlijk een gestileerd ontwerp van de zon met 12 klauwtjes op 12 uur (het hoogste punt van de zon).8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina