Elvang Denmark

Elvang Denmark

Visie

Elvang Denmark

Elvang's visie is om het beste van twee werelden te combineren: de mooiste vezels in de wereld van de Peruaanse Alpaca met een prachtig, modern Scandinavisch design. Elvang is de naam achter dit luxe textiel die is gemaakt met integriteit en trots. Ethiek en fair trade liggen in het hart van alles wat Elvang doet.

Ethical Trade

Elvang Denmark Ethical trade

Elvang Denemarken heeft verantwoord maatschappelijk functioneren zeer hoog in het vaandel. Elvang voelt een zeer grote verantwoordelijkheid voor de mensen en dieren die betrokken zijn bij de productie van de textiel en Elvang wil graag iets terug geven aan de Peruaanse maatschappij. Elvang wil dan ook de medewerkers goed behandelen, zorgen voor goede arbeidsomstandigheden binnen de supply chain; herders en werknemers eerlijk betalen en produceren en transporteren op een milieuvriendelijke manier.

Productie in Peru

Elvang Denmark

Vanaf het begin heeft Elvang Denemarken er bewust voor gekozen om zijn productie in Peru te handhaven en bij te dragen aan de economische groei van Peru en het verlichten van de armoede van de alpacaherders. Elvang Denemarken zal zich blijven inzetten om de betrokkenheid te behouden met de Peruanen en hun traditie en expertise van het weven van textiel van alpacawol.
 

Leveranciers

Elvang Denmark

Door de keuze van leveranciers participeert Elvang in een ontwikkelingsproject voor alpacaherders. Het project geeft rechtstreeks contact met alpacaherders en zorgt voor het vermijden van onnodige tussenpersonen. Het directe contact maakt het mogelijk voor de leveranciers om de herders de volle marktprijs te betalen en geeft hun ook de gelegenheid om de herders te trainen. Wanneer de alpaca's correct zijn geschoren kan de wol eenvoudiger in de juiste prijscategorie worden ingedeeld en beter worden verkocht. Al met al zorgt het project ervoor dat de alpacaherders een grotere winst voor hun werk ontvangen.


12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina