Technogym

Technogym

 

Nerio Alessandri

Van de eerste toestellen, gemaakt in zijn eigen garage, tot de benoeming als officiële leverancier van de Olympische Spelen: het verhaal van Nerio Alessandri, oprichter, directeur en kloppend hart van Technogym.

Nerio Alessandri, geboren in Cesena op 8 april 1961, volgde een opleiding tot industrieel ontwerper en richtte in 1983, op slechts 22-jarige leeftijd, Technogym op, het bedrijf dat tegenwoordig wereldwijd marktleider is op het gebied van producten en diensten voor wellness en revalidatie. De eerste fitnesstoestellen, die hij in zijn eigen garage heeft ontworpen en gebouwd, waren het resultaat van zijn enthousiasme voor sport, zijn capaciteiten als ontwerper en zijn passie voor design. Begin jaren '90 ontwikkelde Alessandri het concept wellness: een levensstijl die gericht is op de verbetering van de kwaliteit van leven door middel van regelmatig bewegen, gezonde voeding en een positieve instelling. Een diepgeworteld Italiaans concept dat van het oude Romeinse motto "mens sana in corpore sano" stamt, liet zich al gauw op de markt gelden als de evolutie van het Amerikaanse fitnessconcept.

Technogym Nerio Alessandri


 

De Onderneming Technogym

Vandaag de dag is Technogym wereldwijd marktleider op het gebied van oplossingen voor fitness en wellness en zijn apparatuur is in 65.000 wellnesscentra en meer dan 100.000 woningen over heel de wereld te vinden. Naar schatting gebruiken ongeveer 35 miljoen mensen dagelijks producten van Technogym. Het bedrijf heeft ongeveer 2200 werknemers binnen 14 vestigingen in Europa, de Verenigde Staten, Azië, het Midden-Oosten, Australië en Zuid-Amerika en exporteert 90% van zijn producten naar meer dan 100 landen. In aanwezigheid van Giorgio Napolitano en Bill Clinton heeft het bedrijf recentelijk Technogym Village geopend, een nieuw hoofdkantoor met een centrum voor onderzoek en innovatie, productiefabrieken en een groot wellnesscentrum gewijd aan lichaamsbeweging, interieurdesign en de wellnesscultuur. Het complex, dat een oppervlak van 150.000 vierkante meter beslaat, waarvan 60.000 overdekt, is ontworpen door Antonio Citterio, Patricia Viel & Partners en is het eerste voorbeeld ter wereld van een Wellness Campus, waar medewerkers, klanten, leveranciers en gasten van over heel de wereld een authentieke, op wellness geïnspireerde ervaring kunnen beleven. Het project maakt integraal onderdeel uit van het initiatief "Romagna-Wellness Valley", dat wordt gepromoot door de Wellness Foundation, die in 2003 door Nerio Alessandri is opgericht en als doel heeft Romagna de eerste welzijnsregio van Europa te maken. Het is een levend laboratorium om de levenskwaliteit van mensen te verhogen en om de investering in welzijn tevens als kans te benutten voor economische ontwikkeling van het gebied.

 

Wellness FoundationTechnogym Wellness Foundation

Met de Technogym Wellness Foundation plaatsen we ons naast alle organisaties die zich inzetten voor de verbetering van de levenskwaliteit van mensen.

De Wellness Foundation is opgericht in 2003, toen Nerio Alessandri besloot om de rijkdom aan kennis, capaciteiten en ervaring, opgedaan in 20 jaar, ter beschikking te stellen aan de gemeenschap. De Wellness Foundation is een non-profitorganisatie die in het leven is geroepen om zich in het rijtje te plaatsen van instituten, scholen, universiteiten, onderzoekscentra en alle particuliere en openbare instellingen die zich dagelijks inzetten voor de verbetering van de levenskwaliteit van mensen.

Wat doet de Wellness Foundation?

De organisatie houdt zich voornamelijk bezig met de promotie van gezondheid door het uitdragen van een cultuur die draait om preventie en het aannemen van de juiste levensstijl. Voorbeelden van dit initiatief zijn de projecten "Gioca Wellness" (Speel Wellness), met als doel overgewicht bij kinderen tegen te gaan, en "Muoviti che ti fa bene" (Beweeg, want het is goed voor je), waaraan iedereen kan deelnemen en dat gebaseerd is op een programma voor beweging in stadsparken. Daarnaast is de Wellness Foundation de drijvende kracht achter het project Wellness Valley, dat ook een jaarlijkse workshop omvat met alle uitstekende prestaties van de welzijnsregio Romagna.

 

Missie

Onze missie is mensen helpen zich beter te laten voelen

Mensen gezonder laten leven: dat is onze focus. Daarom doen we er alles aan om Wellness te promoten, de levensstijl waarmee iedereen in het alledaagse leven een optimaal geestelijk en lichamelijk welzijn kan bereiken.

Visie

Onze visie is om wereldwijd marktleider te worden als leverancier van Wellness oplossingen

We bedenken en ontwerpen nieuwe oplossingen ten bate van onze bedrijfsvisie: wereldwijd marktleider worden als leverencier van wellnessoplossingen. We zetten ons in om een erkend referentiepunt in de sector te vormen voor het promoten van een gezonde levensstijl met oplossingen op maat voor particulieren en professionals. Daarom ontwikkelen we niet alleen fitnesstoestellen, maar ook diensten en instrumenten, innovatieve apparatuur, informatie en oplossingen om het welzijn van mensen te stimuleren.

Strategie

Onze strategie is de Wellness Experience altijd en overal te laten beleven: Wellness on the Go.

Om onze missie werkelijk vorm te geven, dus mensen concreet te helpen een levensstijl aan te nemen die in het teken staat van wellness, hebben we het Technogym Ecosystem ontwikkeld. Met het platform Ecosystem kan iedereen informatie over en trainingsprogramma’s voor elk toestel vinden. Overal ter wereld en met elk persoonlijk apparaat - mywellness® key, mobiele telefoon, tablet, smart-tv, pc - kan contact worden gemaakt met trainers, persoonlijke trainingsinformatie worden ingezien en bijgewerkt, zodat elke Technogym gebruiker deel uitmaakt van een grote, wereldwijde community.

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina